diumenge, 29 de novembre del 2009

Permís per a penjar fotos?.

Volia contestar a aquesta pregunta que llança Merxe en un comentari a les fotos que estem pujant perquè és molt interessant, i perquè els que d'alguna manera estem pujant fotos o videos a internet ens la plantegem continuament.
Merxe, i aquells que ens dediquem a l'ensenyament, sabem que no podem penjar cap foto o video dels alumnes quan fas alguna activitat dins l'aula o extraescolar si prèviament no han deixat per escrit els pares que donen el seu permís; i crec que per a evitar problemes així ha de ser.
I en el que respecta als videos o fotos que ací penge, doncs se seguim la lògica de l'exempel anterior,doncs també haurà de ser igual.
Crec que durant el temps que portem en aquest Bloc, tots els que d'alguna manera hem anat pujant fotos intentem que les instantànies o captures de video respecten a la persona o persones que en elles ixen; i per suposat, que si tot i això, en alguna d'elles alguna persona de les que ixen, considera que no li pareix correcte eixir pel motiu que siga, ens ho pot dir via correu electronic o mitjançant un comentari al post, i immediatament és retirat el video o fotografia.
El tema és delicat, i realment no sé com solucionar-lo. Per exemple; també és veritat que en les sèries de fotos històriques que intentem posar en marxa, algunes persones o bastants, segur que ja no estaran entre nosaltres, i potser a alguns familiars els donarà igual que isquen en elles, a altres els pot agradar i a altres, els pot fer pena o nostàlgia i no els agrada que les posem. Què fem, les pengem, i si algú es queixa la retirem, o què?
Si hem de demanar permís a totes les persones que poden eixir en les fotos, segur que no serà possible, i si voleu, ho deixem estar, i passem de fer res.
En fi, deixe el post per a que pugau anar fent comentaris al respecte; i si n'hi ha algú que domina el tema (abogat), agrairia que en més motiu, posara el seu punt de vista, o millor dit el punt de vista de la llei en aquest cas que ens ocupa


2 comentaris:

J.Vte. ha dit...

Creo que necesitamos el asesoramiento legal que nos pueda prestar quien conozca esta materia. No obstante soy partidario de continuar en la línea de lo ya iniciado, y suprimir aquellas fotografías que pudieran molestar a las personas fotografíadas o molestar a sus familiares. Pedir permiso a todas y cada una de las personas que aparecen en las fotografías, o a sus familiares, es del todo inviable.

Paco Català ha dit...

Entenc Rafa la teva preocupació. En lo que a mi respecta, ja ha vaig dir a antonio no hi ha problema. Pots publicar les fotos sense problema.
Grácie per el treball.