dilluns, 15 de març del 2010

FOTOS PARA LA HISTORIA


Hace años la calle Serrra Lloret se llamó del Rosario, y anteriormente Carrer d´Alacant, a la calle S. Miguel, carrer l´Peña, por aquellos tiempos allí vivió Rafaelet de Casimiro padre (si me equivoco agradecería la corrección), y donde se unen la calle de abajo, hoy Metge Serra y la carretera o calle la Plaza, a este punto se le llama La Picota; he preguntado a una docena de personas mayores la razón de llamarle así a este sitio, nadie me a dado una respuesta satisfactoria, Miguel Pico dijo que podría ser que allí se picara esparto, a lo que Salvador de Peñetes me contestó que no lo creía, que en aquel tiempo en todas las calles se picaba esparto, y que a la salida del pueblo, final de la calle de abajo aún se conservaba una de estas piedras.

Bajando la calle Metge Serra me encuentro con Rafael Aracil, y le pregunto si sabe algo de la piedra, y me contesta que él se había servido de ella para picar esparto para su padre, y me acompañó hasta el sitio, yo solo no la habría encontrado, no me figuraba que con el tiempo tuviera ese aspecto.


Dado que estos días se está hablando tanto de la base, os dejo una fotografía de un BULLDOG explanando los terrenos donde irán los edificios de la Base Aitana, esta fotografía ha sido cedida por Mila Ivorra, y la persona que está al lado del conductor es Ramiro el padre de Mila.


4 comentaris:

ANTONIO , Mar Menor ha dit...

El que busca encuentra, bien señor Antonio, me ha encantado el encuentro de la piedra, eso es un trabajo de campo.

Ignasi ha dit...

Molt bonico el post, Antonio. Propose que igual que netegem el camí d'Aitana cuidem també estes pedres amb història. Què penseu?

Dani ha dit...

Moltes gràcies per compartir estes informacions tan interessants. Als joves que no tenim ni idea del nostre passat sempre ens agrada conéixer una miqueta millor estos detalls que, en el fons, són els que fan la història d'un poble.

M'ha agradat molt conéixer l'existència d'eixa pedra per a picar espart que, com diu Ignasi, caldria protegir i mantindre per molts anys i, també, m'ha paregut curiós saber que el carrer del Rosari es diguera "d'Alacant".

Seria perquè per allí vindria el camí d'Alacant?

Si fóra així, es reforçaria la idea que tinc que l'antiga alqueria Benigallim serien les cases d'eixa zona, ja que, segons paraules d'experts, només seria possible si per allí passara un antic camí.

Aprofite per a dir-vos que li ho vaig comentar al president de l'Institut d'Estudis Contestans i em va dir que podria ser certa (a falta de trobar documentació) ja que no s'han trobat restes arqueològiques fóra del poble, però que les alqueries es feien a la vora de camins i on hi hagués una font d'aigua.

Podríem anar pel bon camí?

Gràcies de nou Antonio per fer-nos aprendre una miqueta més del nostre passat!

juan ha dit...

Desconeixia aquestes pedres i el que contes al teu post, molt instructiu. Em pareix bona idea la proposta d'Ignaci.