dilluns, 22 d’octubre de 2012

AGUILES, PROBLEMES EN LA CRIA

Enguany, les nostres aguiles de panxa blanca no han criat, es ben extrany perque es tracta d`una parella experta i que solen traure endavant una o dos cries a l`any. Curiosament, aquest estiu he pogut vore dos inmadurs d`aguila reial, tal i com el de la foto, que volaven enjugascats.
Es van parar en un pi prop del bassó pero al moment van vindre les aguiles de panxa blanca a fer-les fugir. Observar la baralla amb prismatics de 10 augments va ser tot un plaer, les joves aguiles reials tenen unes garres realment impresionants. Estes joves aguiles reials son germans, sens dubte i han nascut realtivament prop d`Aitana.
 Les he vistes també per Benifallim i a hores d`ara estaran en ple vol de dispersio juvenil, volant cap al sud. Esperem que no es trobem a cap escopeter. Respecte al fracas de les nostres aguiles comentar que a Febrer, va haber gent escalant prop del niu mentres les aguiles estaven covant, si les van fer fugir del niu ( conscientment o no ) la van cagar, per cert, l`escalada als nostres barrancs propers d`Aitana esta totalment prohibit degut a l`existencia d´especies amenaçades d`extinció, cal tindre-lo en compte i cuidar el nostre patrimoni 

1 comentari:

Rafa Dep.BioGeo ha dit...

Molt bon post, en el que una vegada més ens fas veure com estàs sempre a la guaita de tot el que està passant al nostre entorn.
La darrera part on dius el que ha pogut passar, si que és veritat, que en moments tan importants i delicats com és en el moment de covar, qualsevol alteració en la dinàmica de la parella, pot provocar l'abandomament o mala "cova" de les futures cries.
El tema de l'escalada, s'hauria de vigilar, però ja sabem que no està en les nostres mans (almenys de manera directa). Es veritat, que en ocasions, mitjançant fotos o videos gravats pels propis escaladors, es podria almenys investigar qui es dedica a eixa escalada