dijous, 26 de març del 2015

Replaceta. Cada dia pitjor

A mi , particularment em van sorprendre les obres que es van portar a terme a la Replaceta. 
Jo considerava que el paviment, les "aceres", i tot en el seu conjunt estaven en perfectes condicions. Probablement molts de vosaltres no teniu la mateixa opinió, i consideraveu que necessitava un rentat de cara; a  la fi, és l'única plaça que tenim al poble, (perdó, enguany hem descobert que també hi ha una altra plaça, la del Mestre Eduardo).
D'acord, arreglem la Replaceta!. I amb quin material ho fem?.
Amb una calcària blanca immaculada, superapropiada per al nostre poble.Segur que no hi havia un material més apropiat i integrat en les característiques d'un poble com el nostre. Com a bona calcària, la seua porositat permetrà que no t'esvares quan plou, però que absorbirà de tot com per exemple les rodades de cotxes, mules, bicis, etc, àcids. Com aparque algun vehicle i li caiguen algunes gotes d'oli, les tindrem durant temps.
Els primers dies no s'aparcava; es van posar uns testos allargats amb flors que ho impedien. Era impossible entrar a la replaceta, fins i tot es creaven problemes quan es trobaven els cotxes de cara en eixe tram del carrer Palau, i a diferència d'abans, no podies apartar-te dins la replaceta i deixar que passaren els altres.
Tots pensàvem, almenys ha servit per a que lluisca la placeta, per a que el Bar Palau tinga les tauletes sense estar "acollonides" entre els cotxes!.
Jo continuava tenint un dubte. Si entren vehicles, les marques de les rodes faran una porqueria aquesta preciositat!.
Què hauran pensat per a que Sacristà i mon tio Casimiro entren a les seues cotxeres ? Tindran previst alguna grua-ploma per a entrar sense tocar el terra, els faran posar cada vegada una mena de catifa protectora ,..? Res de res; per tant, amb el temps, la placeta cada vegada més cutre.
En quina situació estem en l'actualitat (només han passat uns 6 mesos)? Com podeu veure en les fotos, poc a poc va aparcant més la gent. Primer van ser dos atrevits, després 2 o tres més, sempre gent de fora del poble, i poquet a poquet, doncs, tots anirem aparcant. La gent que aparca està cometent alguna infracció?. Cap ni una, podeu comprovar en la foto general, que NO HI HA CAP SENYAL DE PROHIBICIÓ D'APARCAR", per tant és totalment legal.

 A qui se li ha ocorregut la brillant idea de fer una remodelació que no s'integra en el que és la fisonomia-practicitat del poble? Probablement siga l'arquitecte  (no sé si de la Diputació, de l'empresa encarregada del projecte, etc). Tots sabem com de difícil és una carrera com la d'arquitecte, i per tant no pose en dubte la seua capacitació professional, però en aquest cas, crec que no s'ajusta en absolut a les nostres necessitats. També es veritat que ja portem unes quantes actuacions al poble en les que  el saber fer dels arquitectes, arquitectes tècnics, etc. està posat en dubte (primera actuació al patronat sense valorar amb profunditat el sostre, façana de l'Ajuntament nou també poc integrada, obres en camí de Beniafé sense tindre en compte el valor històric, ...)
I per acabar, si des de l'Ajuntament es dóna el vist i plau  a fer les obres en eixes condicions, sigau coherents, i no deixeu que es faça tot una porqueria en 4  dies.
Ah, i no em val que ha sigut una subvenció total, que al poble no li costa res, etc.

Des d'ací quan he considerat que l'Ajuntament ha fet les coses bé, que en són moltes, també les he posat, però em sembla que en aquest cas, i en el que posteriorment comentaré, no és així. Estem en any electoral  i ara s'estan fent moltes coses.
Quina casualitat , en 3 anys la Diputació no soltava un euro, i ara n'hi ha per a tot.


Vos deixe unes fotos (piqueu damunt la foto) , disposades cronològicament per a que vos fixeu en l'aspecte que va prenent. També podeu veure-les picant ací



8 comentaris:

Ignasi ha dit...
L'autor ha eliminat aquest comentari.
Anònim ha dit...

Tinc fotos de moltisims mes cotxes aparcats a la plaça una de les cuals el vehicul a recalcar ix en varios diferents casualitat que siga familia del alcalde algú que deuria respetar les normes imposades per el alcalde menbres del gobern del poble vore la situació de la placeta plena i no dir res i procurar per posar fí en tal de defendre la seua paraula les fotos meues les faré aplegar al equip de moderació dd aquesta pagina per a que valore i recapte mes informació del despilfarro la poca vergonya i la falsetat de les paraules de alguns mandataris que van dient que fan poble i en canvi el desfan el poble a de ser comodo per a els del poble no posar barreres per posarles i dificultan el transit que si abans ya hi habien problemes ara es prou pitjor com diu el company segur que hi haurien mes color per a triar no algo blanc inmaculat que de no res es pot tachar i que l'anjuntament no diga que ara es donen compte que algú cuan es gasta la barbaritat que aurá costat tant la plaça com el piso de la font i la esglesia no habien tingut en compte que es un color molt sufrit i brut per no dir de foradar el plat de la font per a posarli un tubet que dona a el proxím femer de les festes del poble

Quico Alcalde ha dit...

En primer lloc vull comentar que crece que es molt important fer critiques però no fer demagogia. Jo no es tic d,acord en quasi res del que diu Rafa, ideal vaig a explicar pero que.
1 Jo no se si es arquitectos treballen be o no, en aquest cas crecimiento que sí. Es va consultar arquitecte/a extern molt vinculat/a al poble i la valoració del material va ser exhaustiva. La calcaria no es blanca, es ocre, como la que siempre s'ha utilizat al poble d'Alcoleja per a la construcció. El color blanc es peligroso tall de serra, que ambos el temps desapareixerà quedant del color de la torre,per tant, molt integrat al poble en un futur prócer.
2.Amb el tema de l'aparcament teniu Tota la ra. El problema es que aquesta obra anava incluida dins del projecte del parking I al final s,ha fer abans. En un mesos estarà fet l'aparcament I podrem tancar la placeta amb bolardos. Pero tancar-ho tot sense alternativa per a l'aparcament no ha donat bon resultat.
3 respecte a si s'embruta o no, es piedra, i el color blanc desapareixerà, per tant no es veurà el brut. La piedra dura serles, no es fa mal be perque passe una bicicleta per damunt com es veu en alguna foto.
4 en la meua opinió i en la dels técnics, amb el temps quedarà totalment integrada amb el poble.
5 también no entenc com pots dir que al poble nomes s'ha invertir en a y electoral. Que poca memoria. Al mes de comenzar la legislatura es va fer el cami del recaiga. 70000 euros. L'ampliacio de la depuradora 150.000 euros, el cami de cabrera, les curves de pas, mes de 500.000 euros, el patronat, 240.000 euros, el Park infantil, neteja i arreglo de molt s camino, el cami de Beniafe fins al de xarquera, .... mes tot el que vas posar a l'ultim post. Es insultant que despres de tot es planteje que les obres es facen amb fi electoralista.
6 per últim dir,que la coherencia no l'hem perder mai, pero posiblement hem barallat aspectes diferents als teus, ni pitjors ni millors, per a prendre certes decisions.

Rafa Mollà ha dit...

De demagògia res.Ja he dit que és la l meua opinió,i continue pensant que poden haver moltes opinions diferents i puc estar equivocat però en el que sí que estaràs d'acord amb mi que si vau fer la remodelació es per a cuidar-la, i/o per a donar-li un aire diferent; i a ben segur que a hores d'ara no ho esteu fent.Pots veure que fins i tot en el racó de l'església que abans estava l'acera, no s'aparcava, i ara sí. Si vols arreglar algo, després posa els mitjans per a que es mantinga millor que estava.

JorDi ha dit...

Abams de llegar el comentari de Quico ya estaba pensant que el problema de la replaceta s'acabaria cuan estagera el Parking i ara veig que el problema es que sa fet abans, paciencia, en lo del color, d'aci uns anys ni es recordarem que era mol clara.
Tambe s'han fet coses inadecuades, es clar, pero com no se el motiu no puc opinar. Estic d'acort en Rafa en que es tendría que conservar el fi per a lo que estaba destinada la replaceta, ja se que cuan estiga el Parking aço s'acabará pero mentres tant tendría el Ajuntament que pendre mesures, com posant una senyal per a indicarlo, etc... Som animals de constums i si s'acostumem a aparcar ahi pues ja vorem despres cuant estiga el Parking que pasará.
I esta es la meua opinio, ni millor ni pitjor, una mes.

JorDi ha dit...

Una cosa mes respecte al diseny, la part estética y funcional de l'obra, no m'agrada el tall en línea recta que fa la replaceta, seria mes agradable a la vista si fora en curva, seguint el mateix angul que el de la acera d'enfront (Casa de Ramiro) i a mes sería mes funcional perque, mes que li llevaren un poc a ella, faria mes fácil cuan es creugen dos cotxes.

Anònim ha dit...

Sempre esteu criticant. Ja es poden fer coses, no podeu pensar que cada un tenim un criteri i una forma de veure les coses. El que a uns no els agrada a altres li pareix bonic.
Pareix mentida sempre critiquen els que menys aporten.
I no ho dic per Jordi, el qual ha fet una gran labor desinteressada, en Beniafe. És d'admirar. Gràcies Jordi.

JorDi ha dit...

De res Anónim. Es que soc de la opinio que mes val fer ho que manar ho. En fea molta pena vore la Font en eixes condicions i que la gent venia i no podía beure com també per a recuperar les hortes de Beniafé. Enguany ja se esta treballan la horta de Perfecto, i Paco Lechera vol començar a treballarla també.Es molt agradable vore els bancal nets i treballats.