dijous, 29 d’agost de 2019

FESTES'19 RESUM FINAL

Ja han acabat les Festes'19, i puc dir que han sigut unes festes que crec que han arribat a pràcticament totes les edats, i que en conjunt han sigut bones.
No hem de perdre de vista que enguany no ha hagut festers,i  que la càrrega de l''organització ha anat a càrrec de "l'Ajuntament". Arribat aquest moment, no vull deixar passar que en determinats actes han contribuit  també els festers i festeres del 2018. A uns i altres, moltes gràcies per portar a terme les festes.
Sembla que per al proper any tampoc hi ha festers. L'alcalde, Quico, en l'acte posterior a la processó del diumenge va animar a que es presenten festers per al 2020. Considere que és un tema díficil d'abordar i complicat, i que per tant requereix una anàlisi completa, meditada en el temps, i que no es pot abordar en quatre dies. És veritat, que com bé apunta Quico, els festers i festeres da cada any senten la calor i la complicitat de tot un poble, que es creen unes arrels entre ells i elles que perduren en el temps, que les satisfaccions són molt grans,... Però també és veritat que hi ha una altra realitat darrere, que fa que queden esgotats, que en alguns casos tiren en falta el suport  del propi Ajuntament, dels propis ciutadans,... En definitiva, que si tan fàcil fora com ho presenta Quico, la gent continuaria més anys, o simplement no tardaria tants anys en tornar a ser.
Efectivament, s'ha vist enguany que com va dir Quico, les subvencions que es poden aconseguir permeten portar a terme une festes sense realitzar una tasca esgotadora per part de festers. No s'han fet rifes, no s'ha fet loteria de Nadal, no es van arreplegar diners en la Festa de Beniafé, no s'han fet festes de la cervesa, mexicanes, etc. i tot i això, només s'ha notat sobretot en que no ha hagut exceptuant el dijous, unes orquestres espectaculars*. (recordar altra vegada ací que els festers'18 han pagat (crec endevinar) alguns actes.  
* Cal fer una gran despesa en orquestres espectaculars?. Durant la primera part de l'actuació de Titànic, la major part dels joves no van  apareixer per la plaça, estaven amb la seua música al Bus, Placeta,... Punt a valorar fins a quin punt cal portar tot açò.
També s'ha de tenir clar quanta gent forma part del poble en el dia a dia. A vegades, sense voler ens posem uns objectius que poden no quadrar amb els que ens pertanyen com a poble de molt pocs habitants.
I aixina, molts punts que necessiten ser tractats, analitzats, des de tots els que formem part del poble, i participant tots i totes, des de les edats que xicotetes a les més elevades, doncs el que per a una persona de 60 li semblaran bé, a una de 15 o 18 anys no. I és tracta de que tots considerem les festes com a pròpies, que ens sentim identificats almenys en alguna activitat, acte, etc.
Per tant, com podem intuir, és un tema el de les festes amb molts punts de vista a tenir en compte: el de si ha d'haver festers o no, si ha d'haver una Comissió de festes que es mantinguera durant uns anys,  si ha de ser l'Ajuntament qui s'ha de fer càrrec,  etc. sobre quins punts s'han de prioritzar les despeses, activitats per a obternir recursos, etc.
Són per tant, punts que no es poden abordar preguntant a aquest i a l'altre si vol ser festera l'any pròxim o a l'altre., sino que necessiten de la seua maduració.
I com es pot fer tot això? Doncs, complicat està. Només en uns quants dies durant l'estiu estem al poble, i per tant eixos dies s'haurien d'aprofitar, però també és veritat, que en l'actualitat contem amb una bateria de recursos que ens poden facilitar algunes tasques com poden ser una pluja d'idees sobre activitats a realitzar per a obternir recursos, actes a realitzar durant les festes,.. També es poden portar a terme enquestes online que ens poden servir per a valorar activitats previstes, despeses a realitzar, etc. Tenim Facebook, Instagram, aquest Blog, etc. Però per a portar això a terme, s'ha d'aconseguir implicar a quanta més gent millor, i quan més variada en edat, idees, pensaments, millor, ja que serà l'única manera de que tots i totes ens sentim implicats en unes FESTES A LES QUE CONSIDERAREM COM A PRÒPIES, I EN LES QUE TOT@S ens sentim com a VERTADERS PARTÍCEPS DE LA FESTA DEL NOSTRE POBLE.
Per suposat que tot el que he dit, és simplement una opinió personal, la meua, en la que podeu estar d'acord o no, però d'això es tracta, de que opinem tots, i que de la diversitat de parers isca el millor per a Alcoleja

Aprofite per a deixar ací tots els videos (18) que he pujat al llarg de les festes.  Si voleu descarregar-los per a tindre'ls al vostre ordinador, també podeu picar aquí i els descarregueu picant a sobre de la fletxa vertical de descarregar


També deixe l'enllaç per si voleu descarregar alguna de les fotos que vaig pujar a Instagram en qualitat bona (la forma de descarregar-la éstambé com sempre, picar a sobre de la fletxa de descarregar, i avant). Picant a sobre de la foto que hi a a sota us portarà també a la resta de fotos.
FESTES 2019 RAFA_MOLLA

2 comentaris:

Rafa Loreto ha dit...

Como siempre, Rafa, una cobertura inmejorable de las Fiestas del pueblo.
Y respecto a tus reflexiones, completamente de acuerdo en que hay que darle una pensada al modelo que se sigue a la hora de organizarlas; o festeros o ayuntamiento ( en caso de no haber de los primeros ) y también en que actos o actividades poner más énfasis o menos, según el interés que genere.
Como bien dices, ahora tenemos otros medios para comunicarnos y opinar, a pesar de la distancia y nuestra ausencia física en el pueblo, por lo que pienso que se debería abrir este melón y facilitar un canal expresamente para ello, si es que la gente no se anima a opinar por los medios que ya tenemos; este mismo blog o por facebook.
Gracias de nuevo por mantener vivo este blog.

Rafa Mollà ha dit...

Gracias. Rafa por tus palabras.