dijous, 23 d’agost del 2007

Recepta improvisada de la sèmola de dacsa

Recepta de la sèmola de dacsa (per a quatre persones)

Ingredients:
5 espigues de dacsa tendra ratllada
1 pot de fesols bullits
1 ceba menuda
1 carlota
un grapat de bajoquetes roges
1 creïlla
oli
sal
aigua

Es sofregeix la ceba a trossets menuts; després s'afegeixen les bajoquetes tallades, la carlota i la creïlla. S'aboca el caldo i es fa bullir fins que la verdura estiga cuita. Després s'afegeixen els fesols bullits i es deixa coure un poc tot junt (els fesols i la creïlla contribueixen a espessar el caldo).Finalment es posa la dacsa i es remena sovint mentre va coent-se perquè no s'apegue. Se li afegeix el colorant i la sal. I ja està llesta per a menjar!
Hi ha qui posa carn (costelletes o magre sofregit). Nosaltres la preferim borda, però si posem una pastilla d'estarlux la millorem un poc. Proveu a fer la recepta i feu les crítiques pertinents.

1 comentari:

Rafa Mollà ha dit...

Molt bé Maruja. Veig que ja comences a enviar-nos cosetes. Jo no crec que pose en marxa la recepta perquè no m'agraden massa les "farinetes" però segur que si que haurà algú que ho provarà