dimecres, 12 de setembre del 2007

Organitzant el Blog

Gràcies a Roberto abans de res per fer-nos aquestes sugerències, que realment fan falta, i que a més a més això és senyal que ens anem interessant per totes aquelles coses que anem postejant.
He pensat que millor que contestar amb un comentari a Roberto, millor que ho faça amb un post ja que crec que d'eixa manera està més a la vista.
L'apartat dels tags (etiquetes) és un tema que realment pot crear dubtes a l'hora de triar el més adequat, si en majúscula o amb minúscula, en valencià o en castellà. accentuar o noetc.
1. Per un costat en si utilitzem majuscula o minúscula, la meua opinió és que ho fem més o menys com ens han dit amb les faltes d'ortografia: noms de persones, pobles,... en fi ja sabeu, amb majúscula, i la resta amb minúscula. Si que és veritat que en algun moment donat hi haurà casos en què potser no tingam clar com posar-ho, però crec que seran en contades ocasions.
2. En si utilitzem tags en castellà o valencià; jo us puc comentar que a nivell del nostre Departament de Biologia, tant els companys com els alumnes, utilitzen els dos idiomes; i així ningú se sent discriminat. Nosaltres en bastants ocasions com que utilitzem molt a sovint termes científics, inclús posem una mateixa cosa en valencià, castellà i anglés; l'únic problema és que escrius més tags, però d'eixa manera t'assegures millor de trobar una determinada paraula. En fi, crec que no és massa problema.
3. En si utilitzem tags en singular o plural, la meua opinió és que sempre que es puga utilitzem el singular, si com és el cas de quan parlem de per exemple "les festes d'Alcoleja", i ho fem en plural, doncs posem-ho així.
4. On si que hem d'anar amb cura, és en el cas que vullgam iniciar o mantenir una sèrie de posts que tinguen en comú un determinat aspecte; per exemple tal i com ha citat Roberto en Mantàfula; si Reme té pensat fer diversos posts sobre paraules "curioses" (ojala ho faça); si que és veritat que haurà de pensar amb algun tag que siga per si mateix un bon indicador, i que a més a més haurà de posar sempre en tots els posts adients. El mateix serveix, per a totes les receptes de cuina, posts sobre plantes, animals del poble, etc. Una altra cosa vindrà després, i que si es dóna el cas, primer ho faré jo, i després ja us diré a tots com ho heu de fer, és l'anar posant en un lloc diferent al Blog, i agrupant-los allí, (en una Wiki) tots els posts que formen part d'una sèrie concreta, i que a tots ens pot interessar que estiguen junts.
5. I per últim, respecte a que amb un click pugam tindre tots els posts d'un determinat col·laborador, l'única forma que jo sé (a nivell de Blogger) és prendre el costum cadascú de nosaltres quan fem un post, és el posar com un tag més el nostre nom; i d'eixa manera el nostre nom apareixerà com a tag. Simplement picant sobre el nostre tag-nom ja ens enviarà a tots els nostres post. Jo he posat com a tag el nom amb que entreu a postejar, i aixina podeu veure que funciona ( si no m'en he deixat cap, a hores d'ara estan tots els posts marcats amb el nom; i si us voleu canviar el que jo us he posat, entreu a les vostres entrades i el canvieu).
Espere que haja servit de algo aquest post. I de totes maneres, com ha dit Roberto, aporteu sugerències i si l'esquema del blog ho permet, hoaplicarem

2 comentaris:

josepe ha dit...

Veig que esteu posats en el tema, heu començat amb les piles a tope. Tant de Tag i Post m'ha marejat, així que vaig a posar-me les piles. Però ja veig que el tenir un any més no t'ha amainat, ànim i andavant.

Rafa Mollà ha dit...

Com pots veure, els alumnes del curset tenen ganes de marxa