divendres, 19 de febrer del 2010

Futur parking , on i com ?

Al llarg d'algun post, i del xat, ha anat eixint el tema del futur aparcament o parking del poble, i crec que es tracta d'un tema molt important, tant per la necessitat real d'espai per aparcar, com per la se suposa gran despesa que originarà la seua posada en marxa.
En alguns comentaris, he vist que es preguntava de la possibilitat d'expropiar, a la qual ja va contestar Quico indicant el llarg procés que comportaria una actuació d'eixes característiques. A eixes dificultats, jo afegiria una que crec que seria encara més complicada d'assumir, i podria ser les discusions i mals rotllos que podria comportar una actuació de tal calibre: A qui de nosaltres ens agradaria que sense ganes de voler vendre un o dos bancals, els hagueres de vendre, encara que te'ls pagaren bé ? Si, tots sabem que l'expropiació es porta a terme a nivell estatal o a nivell de pobles grans; però en un poble com  el nostre, seria molt complicat per a l'alcalde i regidors entrar en situacions com aquesta. Per tant; probablement, els millors espais per a el futur parking no han pogut ser negociats amb els amos, i això pot haver portat a triar altres ubicacions no tan bones.
Però la pregunta que podríem fer és: On anirà situat el parking?. Jo m'he pres la llibertat de marcar un possible lloc, en funció del que a mi m'ha arribat. Segur que Quico ens dirà més o menys si la localitzacio correcta.
Si realment és en eixa zona, per on s'accedirà?. Al video que he penjat es pot veure les dificultats que comporta la zona: l'accés a partir del final del mur del cantó pot ser molt complicat i perillós.
I després quan ja continues arrant a cases, no hi ha molt espai  i si un bon "penjat" que dóna lloc a un precipici que si t'encantes, pots baixar a la font de cabrera en un tres i un no res.  
I l'accés serà en una direcció, i s'eixirà per darrere cases, o pel mateix lloc?. Ja ens enterarem.

Hi ha una sèrie de coses que si que tinc clares: si l'accés no és bo, si el parking queda fora mà, mal il·luminat, apartat, o amb perill que et facin una malesa al cotxe per estar poc visible; molts pocs portarem el cotxe allí .
I l'altra cosa que també tinc clar, és que quasi sempre "lo barat pot eixir a la llarga car" i  " a lo millor" val la pena pagar molt més per un lloc ara, que pagar-ne poc , i després no utilitzar-lo (i repetisc, si el que t'interessa, no està en venda, tampoc pots fer res).
I per acabar, també vull deixar clar, que en absolut estic criticant amb mala fe el projecte de l'Ajuntament, entre altres coses, perquè no l'he vist, (no m'ha enviat Quico cap croquis, planol, que per una altra banda tampoc té obligació). També soc conscient que L'Ajuntament no pot estar fent referendums cada vegada que fa una obra ja que per a això ja ha tingut el suport en unes eleccions. I també és evident que quan fas coses pel poble, sempre hi haurà gent que estarà content en el que fas, i altres que no els agradarà gens. Ara, jo sempre estaré al costat dels  que fan, que dels que no fan.

Ver Alcoleja en un mapa más grande
Futur Aparcament ? from alcoleja.org on Vimeo.

4 comentaris:

Paco Català ha dit...

Rafa. El teu ranonament per mi es concloent. Val la pena discutir tranquilament en les autoritas i els técnics pros i contres abans de fer per fer.
Les teues informacions fan que t'interesses més per el poble.

Dani ha dit...

Enhorabona Rafa per la faena que has fet, perquè així un es pot fer una idea de com pot anar el projecte. És cert que cal anar a pams i no a vares, inclós podria estar bé no limitar l'obra a un pàrquing i ja està, sinó plantejar-ho com a una zona d'ús públic, com si fóra un parc annex als aparcaments, amb columpios, zona de berenars, punt de partida per a la ruta a Beniafé i a les fonts, o el camí vell d'Aitana... Pense que si es planteja bé pot ser una oportunitat de donar al poble d'un espai públic que no té. Estaria bé que la gent donara propostes per a que els tècnics les tingueren en compte i, ja que es fa la faena, quede el millor possible per als alcolejans.

Rafa Mollà ha dit...

Ahí és on jo vull anar. Preparar un espai com aquest amb una única finalitat és una pèrdua d'espai, diners, infraestructura per al poble, etc. D'ahí la importància de tindre una bona localització i accés. En la majoria de pobles, aquest aparcament, s'utilitza com tu dius per a diferents activitats, ja que normalment en aquest recinte només se li fa un ús intensiu en molts pocs dies de l'any (caps de setmana, juliol-agost, nadal, i poca cosa més. Solen tindre banquets per a prendre el sol, al terra tenen marcats diferents camps per a jugar al baló, algunes parts són de terra per a jugar a la petanca els vells, zones de taules per berenar,etc.tot depenent de l'espai global que s'ha pogut dedicar.
A mi, el que si que em sap greu, és que una obra com aquesta no haja eixit massa a la llum pública (pels comentaris que feu) per a intentar debatre tots aquests aspectes.
Quan l¡actual Ajuntament va haver de tirar endavant amb les festes del poble, va convocar unes reunions per a intentar aportar opinions, ajuts, organització, etc. Doncs crec que en actuacions com aquestes, també opine que una manera d'implicar al poble en les diferents actuacions, seria aquesta:enviar a les cases les propostes d'actuació previstes per a cada any, o fer-nos-les arribar ací al Bloc, i des d'ací ja les publiquem (ja ho fa en part Quico); o posar en marxa definitivament la Web del poble i des d'alli penjar tota aquesta informació, la dels Plens (a mi s'envien les actes del Plens de l'Ajuntament, també els penjaria),etc.
Crec que quan més ens assabentem tots, i quan més opinions i postures els hi fem arribar als nostres regidors, millor.
Després, com és evident, ells són els que han de prendre les desicions, encertades o no, però el que si que ja nosaltres no podrem dir és que no ens tenen en compte.
Un exemple, ara que he vist pel xat que Jose Maria vol saber quan són les festes: Es normal que la gent vullga saber ja quan seran?. Doncs evidentment que si.I probablement no ho sabrem quasi fins a juliol.
O millor, es punxa l'opinió de la gent per a saber quan voldria la majoria de gent que foren?. S'haura de fer.
Vaig a fer una prova. Vaig a penjar una enquesta per a veure què opineu.
Vaja tela, com m'enrotllat

Antonio Puyol ha dit...
L'autor ha eliminat aquest comentari.