divendres, 2 d’abril del 2010

PLUVIOMETRIA ALCOLEJA 2009

 Ja va convertint-se en una cita obligada esta revisió anual  de les precipitacions caigudes al nostre poble al llarg de tot un any. També no em cansaré de donar-li les gràcies a Miguel Mollà "Micalet de l'esparter" per la seua feina, així com  per la seua predisposició a passar-nos totes les dades que minuciosament recull tots els dies.
Podreu veure que al 2009 el total de les precipitacions  han sigut pràcticament les mateixes que al 2008; tan sols una trentena de litres menys. En el que si que ha variat ha sigut en l'apartat de les precipitacions en forma de neu, que al 2009 han sigut moltes més; i això, també ha dificultat la seua mesura ja que quantificar la neu en litres d'aigua es fa un poc més complicat (he aproximat uns 60 cm de neu a 60 l. però com podeu imaginar no és massa precís, encara que tampoc ens n'anirem molt).
Podreu comprovar en passar les diferents fulles, que n'han caigut uns 720 l/m2, i que els mesos amb més precipitacions han sigut setembre, desembre, gener, març i abril; i que tornant a fer una comparativa amb les mesures preses en un poble proper al nostre com és Relleu, s'observa clarament que al nostre plou molt més (a Relleu 346,7 l/m2)
En fi, espere que vos agrade l'informe, i fins al proper any.
* Si piqueu al costat d'on posa les diapositives que hi ha, es farà en gran per veure-ho a pantalla completa; i a sota podreu veure que si piqueu en "Acciones" es pot baixar el document per si el voleu guardar a l'ordinador