diumenge, 23 de maig del 2010

Dietes per aprimar. Efecte contrari

L'estiu ja està ahí, i comencem a provar-nos la roba, el banyador,........i pensem, però que ha passat este hivern?.
El següent pas en molts casos, és "vaig a fer dieta (hipocalòrica) durant un temps", i em posaré al "puesto".
Bé, doncs els estudis recents, estan demostrant que el seguiment de dietes durant un cert temps, o fins que es baixen uns determinats kilets, poden donar resultats a curt termini, però a la llarga no, i és més, en moltes ocasions, el rebot porta a un augment de pes. Quina és la causa?
Un estudi realitzat per investigadors de la Universitat de California ve  a demostrar que aquelles persones que seguien una dieta hipocalòrica, i / o que estan molt preocupades en anar sumant i controlant les calories que es prenen cada dia, els augmentava en sang una hormona anomenada cortisol. Esta hormona, s'allibera en situacions d' estrès, i entre altres coses, augmenta el nivell de greixos en sang (que poden donar problemes circulatoris), així com  l'acumulació de greix a l'abdomen, i també s'ha vist que estimula a l'apetit per menjars rics en glúcids i greixos.
Per tant , eixa situació d'estrès que crea el seguiment d'una dieta, a la llarga, pot tindre l'efecte contrari al que es desitjava.
Què hem de fer doncs per a controlar el pes ? Complicat, però en tot cas, si hi ha un problema de sobrepes, per suposat que s'haurà d'anar a un especialista,  i canviar una cosa que en principi podem pensar que no està relacionat  amb el tema com és el ritme d'estrès que portes en la teua vida: A més l'estrès --> més cortisol --> més problemes en el pes.
 En aquest enllaç també podeu comprovar eixa influència perillosa de l'estrès