dimarts, 29 de juliol de 2014

LES FESTES FA 40 ANYS


Ara que estem a punt d'entrar en el mes de les Festes Patronals, i després d'haver tingut en les mans el meravellós llibre del Programa de Festes (quan el tingueu en les mans i haureu llegit els preciosos articles que hi ha publicats,... ja em contestareu); he volgut tirar enrere 40 anys,i retornar a mirar i llegir el Programa de Festes de 1974.Evidentment que no es pot comparar  en llustre, en la quantitat de publicitat, en els actes programats entre unes festes i altres, en els articles publicats,...però si que ens pot servir per a transportar-nos a eixe passat, recent en tot cas, però que poc a poc es va oblidant.


He partit el Programa complet en diferents arxius per a posar-vos-ho més fàcil a l'hora d'accedir a diferents punts.
Com sempre, picant als hiperenllaços els podreu llegir i/o descarregar-los. Per poder llegir millor els articles, piqueu al símbol < que apareix  a la part superior esquerra.

Vaig a parlar-vos un poc dels articles per veure si aixina vos pica la curiositat i vos enganxeu a llegir-los.

1 Un pueblo,una tarea, per Juan Lluch (antic rector del poble). Impecable l'article, amb una anàlisi perfecta del poble en eixe any 1974, i amb una anticipació del futur fabulosa. No el podeu deixar de llegir.

2. Nuestro pueblo en la "Gran Enciclopedia de la Región Valenciana". Es el més fluix, i només fa referència a què és el que hi havia publicat del nostre poble en l'Enciclopèdia citada. com a curiositat, dir que en aquella època, indicava que hi havia 553 habitants

3. La virgen de los Desamparados de Valencia, en Alcolecha. No està signada per ningú, però val la pena llegir-lo. Una exaltació apoteòsica en la que l'autor recorda el moment en que va vindre a Alcoleja la Mare de Déu dels Desamparats de València.

4. Desde la Ciudad, per P. Catalá Casanova.  Un escrit en el que tots els que som del poble, però vivim a les ciutats,ens identifiquem perfectament amb ell.

5. Una perla en Aitana, per Francisco Catalá Baldó. L'escrit remarca la bellesa del nostre poble, i la necessitat de cuidar eixa "perla" per a que perdure amb el temps.


6. Programa complet. 
Espere que vos agrade
5 comentaris:

ANTONIO , Mar Menor ha dit...

gracias Rafa por ese post, esas fueron mis primeras fiestas en el pueblo, tengo muy buenos recuerdos de ellas...

ANTONIO , Mar Menor ha dit...

no recordaba el nombre del grupo musical, aunque todavía recuerdo alguna canción de ellos como era "el gato que esta triste y azul" ...y "cara de gitana"...que recuerdos...

ANTONIO , Mar Menor ha dit...

Y también a los primeros amigos, Fabián,Miguel, Rafa Ripoll,Tere, Maria Jose,Tony de Cocentaina, Julia,Paqui, Clara,Asun,Maria la castellana, y Elvira....

ANTONIO , Mar Menor ha dit...

....me dejaba en el tintero , joaquin, Beatriz, Enrique de Alacant
Arturo,Juanjo,juan Vicente, y Jose Vicente....buena gente.

ANTONIO , Mar Menor ha dit...

Vosotros Rafa erais la nueva generación aún niños.