dilluns, 2 de febrer del 2015

ELS REVOLTS DEL PAS. UN PERILL

Vaig llegir el que comentava al xat "bajoquetes" al voltant del perill que ha aparegut amb "l'aparició" de pedres en els revolts nous de la zona que nosaltres denominem com "EL Pas"  Per suposat que s'ha millorat molt amb el nou traçat, però si que és veritat que està apareixent un nou problema fruit dels continus despreniments de terra i sobretot de pedres que queden enmig de la carretera, amb el perill que això comporta. * Si piqueu a sobre de les "paletes dels mapes podreu veure les fotos"
 Era evitable aquest problema? Tenia o té solució? 
Considere que era evitable si s'hagueren fet les coses bé, és a dir conforme s'estan fent a tot arreu: no haver deixat un talús tan pronunciat com s'ha deixat, tenint en compte a més el tipus de material que apareix (pedres soltes entre la terra); i haver posat "Mantells de control de l'erosió"


Supose que qui va fer les obres ja pensava que hi ha un manteniment de carreteres establert, però el temps ho dirà....
Vos deixe amb unes fotos (si piqueu damunt de la foto voreu l'album sencer) del que està passant, i d'unes altres fotos d'una altra zona situada a uns 20 Km tan sols on es pot apreciar la diferència en la forma de treballar en cada cas.
Està clar que Tècnics i/o  Polítics té la Diputació / Obres Públiques/¿? que en el seu moment van signar com a ben acabats els treballs (no tinc clar quin és l'estament que va estar responsable de les obres). No?
Ara els tocarà anar fent neteges, retirar pedres, terra,... però això ja és un altre tema...
01

1 comentari:

JorDi ha dit...

Un amic meu que es geolec especialista en controls de taluds, cuan el va vore ja en va dir que tendriem problemas i aixi es.