dijous, 27 de novembre del 2008

Banda ampla inhalàmbrica. WIMAX

Intentant completar un poc la notícia que ha indicat Josep en el post anterior, sembla ser que s'està estudiant la possibilitat d'implantar una tecnologia inhalambrica de banda ampla per a la comarca. Llegint un poc, tinc l'opinió que almenys per al nostre poble encara tardarà un poc en posar-se en marxa, i també caldrà veure a quin preu. Potser que com passa en alguns casos, si s'agarra alguna subvenció relacionada amb la innovació tecnològica de fons de la C.E., a lo millor eixiria a bon preu, però tinc els meus dubtes.
En tot cas, si això tirara endavant, estaria molt bé, i els tirs a nivell mundial van per ahí, amb la tecnologia WIMAX, acrònim de Worldwide Interoperability for Microwave Access (Interoperabilidad Mundial per a Accés per Microones). Es semblant a la tecnologia Wi Fi que podem utilitzar ja a les nostres cases, però que abarca grans cobertures de fins a 48 Km de radi i velocitats elevades (70 Mbps)
Podeu veure el següent video per a fer-se una idea del tema

3 comentaris:

josepe ha dit...

Pareix ser que el responsable del projecte és un ex-company meu de carrera, Victor sempere. Vaix a veure que puc averiguar al respecte.

Rafa Mollà ha dit...

"así me gusta" josepe

J.Vte. ha dit...

Josep, aprovecha tus influencias. Igual una bota de vino, como detalle...