dijous, 27 de novembre del 2008

NO AL PLA DE BOLONYA, NO A LA PRIVATITZACIÓ DE LES UNIVERSITATS

A través del Sindicat d'Estudiants, em vaig enterar sobre el que era el Pla de Bolonya i de les reformes que volia dur a terme. Per això, els jóvens de una bona part d'Espanya el dia 22 d'otubre i el dia 13 de novembre es van mobilitzar. Així, també ho vam fer nosaltres, l'institut Pare Arques.

Així com també, avui també em fet vaga, ja que a tota una majoria de jóvens aquest Plà ens pareix un retrocés en compte d'un avanç.

Jo crec que a tots ens pareix molt bé que vulguen fer-ho tot únic i que tots els països s'obriguen en l'espai europeu. El que crec, almenys als estudiants,que no ens parix bé es eixa forma de privatitzar la universitat, ja que amb els famosos masters es el que volen fer. Així com també amb les beques que, si entra aquest pla, s'hauran de tornar quan ja estigues treballant. No es prou que després de la carrera ens hagem de traure un master o més per a poder treballar, que això algunes persones no ho podran pagar, ja que barats no son(els més barats valien sobre 1800€), sinó que també quan estiguem treballant hagem de destinar una part dels diners a tornar la beca.

Per a acabar, no sé si sabreu, però hi ha ja moltes facultats, en les que desde fa ja setmanes, i algunes fins més d'un mes, en les que els alumnes s'han tancat allí dins per a lluitar contra aquesta injustícia.

Açò no es pot consentir. No al Pla de Bolonya!!!

1 comentari:

Rafa Mollà ha dit...

Edu,durants bastants anys han anat reduint-se les distàncies entre els que tenien diners i els que no en tenien. L'accés als estudis ja siguen de batxillerat, cicles, universitaris van anar acurtant eixes distàncies; i per a molts de manera "molt perillosa".
Amb grans esforços per part dels estudiants i dels pares vam anar estudiant; però com tu dius amb els nous plans les distàncies tornaran a fer-se més grans. Univesitats de primera i de segona divisió, masters de primera i de segona, i aixina poquet a poquet... tornarem a una situació "més equilibrada per a alguns".
"malos tiempos" ens venen.