divendres, 11 de setembre del 2009

Concert de la Banda de música 2009

Com ja va sent tradició, durant les festes va tindre lloc un concert protagonitjat per la Banda Musical d'Alcoleja. Com ja vaig dir l'any passat, no estic tret en la matèria, i per tant la meua opinió és la d'un "amateur"; i l'unic que puc dir és que em van agradar la major part de les obres. Aquells que si que teniu més coneixements de música, com sempre, ja sabeu que podeu opinar en l'apartat dels comentaris. Si que puc dir, que en aquesta actuació el Patronat estava a tope, i que els aplaudiments van ser molt efusius.
Enhorabona a tots els que ens vau fer passar una bona vesprada.

Concert de la Banda.2009 from alcoleja.org on Vimeo.

1 comentari:

Paco Català ha dit...

Per la part que en correspon he de donar, una volta mes, les grácies a Rafa per la referéncia al concert donat per la Banda de Música d'Alcoleja en les passades festes.
M'atrevix a afegir alguna cosa més al que ell diu, advertint que no serán totament objectius perquè els sentiments que el fet genera faça que perda la perspectiva real del fet.
El repertori que es va interpretar es pot calificar de "complet" grácies a la varietat d'autors i estils musicals. Des del que entenem com música clásica, com xicotetes simfonies, a pas.dobles. És un repertori exigent perquè obliga al músic a aplicar bona técnica i sensibilitat per a "dir" la música que l'autor demana. El nostre director va tindre l'encert d'escollir les obres, perquè són agradables d'escoltar.
Técnicament, ¿la interpretació de la banda va estar a l'altura que demanaven les circunstàmncies? La resposta no és meua sinó de la qualitat crítica del nostre director José antonio:
"La música va sonar afinada, espressiva i ben conjuntada"
Entenc que no es pot dir més i millor en tan poques paraules.
M'atrevix a dir algo sobre el director. Va lograr empatia total en el músics, tenint.la sempre control.lada. Gestos fácils i aclaridors que facilitaven la interpretació de les frases musicals, conseguint sintonia emocional, álhora, entre el públic i els músics.
El resultat final va ser magnífic, com van demostrar els aplaudiments que el poble d'Alcoleja va dedicar a la banda.
L'any que ve, si Deu vol, tractarem de fer-ho millor.