divendres, 23 de novembre del 2007

Primera proposició "honesta" al senyor Alcalde

Què voldré proposar-li de manera honesta al senyor alcalde.
Doncs resulta que aquesta setmana he anat amb els meus alumnes a fer un curset de reanimació de 5 hores de duració, en el que entre altres coses ens han ensenyat a com actuar en el cas que una persona puga ofegar-se per exemple menjant a casa perquè se li ha quedat "el mos a la gola", o com s'ha d'actuar davant d'una persona que està conscient, però que necessita que vinga un metge o el SAMU, o ja un poc ,més complicat quins són els passos a seguir per a actuar quan et trobes amb una persona inconscient, amb una aturada cardio-respiratòria.
Sabem com podríem actuar?. Jo crec que la majoria no.
Tots sabem de la importància que té en aquestes situacions l'actuació que es pot realitzar en els primers moments. Per suposat que no es tracta de ser herois, o posar-nos a ser metges. El primer que ens van dir al curset és que s'havia de mirar en un primer moment en quines condicions es troba l'afectat, després trucar immediatament per demanar ajuda (generalment al 112), i fins que arriben actuar com ens van dir. Després els especialistes ja faran la seua feïna.
Vivim al poble, i qualsevol actuació que comporte vindre una ambulància a rescatar el "malalt" suposa com a mínim de 20 a 25 minuts. Si es tracta com he dit abans d'un atragantament, o una parada cardiaca, l'actuació immediata és vital.
Per tant, quina proposta li faig a l'alcalde, que per una altra banda és metge?
Que es moga, i a nivell de la Diputació, o dels Serveis d'Urgències i Emergències de la Província d'Alacant, o de qui siga, i segur que sabrà més que jo en aquest sentit, demane la realització d'algun curset de reanimació o de primers auxilis per a la gent del poble.
Us assegure que no és complicat seguir el protocol que ja està establert, i és més, doneu-se compte que l'associació que ens va "regalar"aquest curset, l'ofereix a xavals a partir de 14 anys, i també us assegure que ho fan professionals molt qualificats, per tant si fora molt complicat , s'ofertaria per a partir de 18 anys.
Per acabar, Kiko, com sé que ens segueixes, posat les piles, i a veure si es pot organitzar alguna cosa.Endavant; si es fa qualsevol tipus de curset, i en alguna ocasió una persona al poble se salvara gràcies al curset, no tindria suficients paraules d'agraïment per a tu.

6 comentaris:

josepe ha dit...

El saber no ocupa lloc, i en aquest cas molts de nosaltres tenim curiositat en el tema, que fer en cas de?. Doncs en pareix molt bona idea, mai saben quan pot fer-nos falta aquests coneixements.

Antonio Puyol ha dit...

Es un tema el cual todo el mundo debería tener un mínimo de conocimiento, es desde que sigo el Blog la propuesta más sensata y necesaria

Anònim ha dit...

rafa eres el mejor

REME ha dit...

Rafa, em pareix molt interessant el que proposes. A mí m'haguera vingut bé saber com actuar quan , ja fa molt de temps, l'àvia de Nicolau es va quedar insconscient i no hi havia ningú més a casa.

Anònim ha dit...

Bona idea, ja que som poquets al poble, que tinguem un mínim d'autonomia en situacions crítiques...Estàs en tot, Rafa...
Quan dorms tu?

Rafa Mollà ha dit...

Bueno, depén, normalment de 1 i "algo" a 7,30 és la mitjana.