divendres, 4 d’abril del 2008

ENDEVINA ENDEVINA: PISTA Nº 1

Com que veig que no esteu dient massa coses, la primera pista que us deixe és que aquesta característica que tenim en comú no és per a estar contents, si més no, per a estar un poc preocupats, i nosaltres, més que els de Penàguila i els de Benifallim

19 comentaris:

juan ha dit...

Anava a dir-te que la característica era que per la carretera anava Gema tots els dies, però si dius que és per a preocupar-se ja no sé què pensar.

Antonio Puyol ha dit...

Creo que podría ser sobre un mote, que le da a los alcolechanos una condición peyorativa, pero hasta que no llegue mañana al pueblo y mire unos apuntes, no puedo hacer nada, y para publicar algo, volver a Valencia.

Antonio Puyol ha dit...
L'autor ha eliminat aquest comentari.
Antonio Puyol ha dit...

Juan, me has ganado por segundos, los dos a la misma hora y hace un momento no había nada, animo, dile a Gema que pregunte a la familia, Loli dice que los tres pueblos tienen el mismo sacerdote,

juan ha dit...

Sí que és casualitat Antonio. Per cert, he llegit el teu anterior comentari, felicitats.

Rafa Mollà ha dit...

Bien, Juan, ja veig que estàs ahí.
Fixeu-se com enfoquem una pregunta, xorrada, o com li vulgam dir a açò que he començat. Per a Juan què és el que li ve al cap?, Allò que més a prop té del dia a dia, en aquest cas, de la seua dona, la peregrinació Alcoi, Benifallim, Penàguila, Alcoleja.
Antonio Puyol, pot pensar, hi haurà algun mal nom que no tinc controlat?.
Però mireu Loli què aguda és (que pita diuen per ací a Castelló.No ha rebuscat, simplement (pense)ha buscat en allò que igual que Juan té prop quasi segur cada diumenge que va a missa, el retor, pensa,raona i flash. I ha trobat efectivament una característica comú als tres pobles, i que no tenen la resta, tal i com jo comentava al primer post.
Mireu, ja hem aconseguit treure un punt en comú que només tenim els tres pobles.
Però si tenin en compte la primera pista, el tindre Alberto de retor al poble, no és per a estar preocupats o descontents (a més a més, per a mi, Alberto, SALVANT LES DISTÀNCIES, com els bons vins, amb el temps cada vegada és més bo ...
Resumint, veig que algo aneu cabilant, i això ja va bé.

Dani ha dit...

Pot ser que la resposta estiga relacionada amb l'índex de població?

Perquè si es tracta de preocupar-se, crec que eixe és el principal problema d'Alcoleja a hores d'ara...

Vaig bé?

Rafa Mollà ha dit...

Dani,ja has trobat un altre punt en comú entre tots tres pobles,l'index de creixement (de decreixement).
Al menys a nivell de cens electoral del 2004 al 2008 hem passat de:
Benifallim 131 --> 123
Penàguila 312 --> 299
Alcoleja 211 --> 196
Per tant tens raó, i ací tenim un nou punt en comú entre tots tres pobles.
Però Benasau també has disminuit la seua població de 226 a 200
en canvi Sella ha passat de 484 a -->506, per tant tenim aquest punt que tu dius en comú amb Benasau, però el que jo pregunte no .
Dades preses de:
http://www.pre.gva.es/pls/argos_elec/DMEDB_ElecProvincias.informeElec?aNProvId=3&aVLengua=v

Resumint: molt bo, però vas desancaminat

Merxe Aznar ha dit...

I no serà la mateixa vessant d'aigua...que a tots ens preocupa?

Merxe Aznar ha dit...

Es a dir el barranc o riu...Frain os?

Rafa Mollà ha dit...

Frio, frio.
Ara bé Merxe, a lo millor només ens preocupa a uns quants, i a d'altres no

Merxe Aznar ha dit...

Ets terible, m'ha picat el cuc de la curiositat i no pare de pensar-hi...a veure, coses que ens preocupen a tots tres pobles, però més a nosaltres... Els incendis, l'Aitana, el nivell d'envelliment de la població, que tanquen la tenda, que tanquen el consultori mèdic, que tanque la carnisseria,que tanquen enguany l'escola, les urbanitzacions salvatges, la pèrdua d'identitat, la sequera...Rafa, que tinc faena i estic penjada de l'endevinalla...

Merxe Aznar ha dit...

No serà que estem sobre la mateixa falla tectònica o sobre el mateix punt sísmic...per això de la preocupació...Damunt, l'Ignasi diu que ell no recorda haver-ne parlat amb Rafa del tema...No puc ni fer trampa...Si ens preocupa més a nosaltres és perque ho tenim més a prop?Ajuda...Inclou una nova pista...Rafa, vinga...

Merxe Aznar ha dit...

Que estem sota el radi d'influència de les càmeres o de la radiació del radar de la Base?
Que som objectiu d'Al-kaeda?
Rafa....

Merxe Aznar ha dit...

Ja podem escriure un llibre:
"Costumari valencià de coses en comú dels pobles Alcoleja, Penàguila i Benifallim".
Ed. Rafa Planeta

juan ha dit...

Merxe, crec que has esgotat quasi totes les possibilitats.De tota manera no et piques molt perquè és molt capaç d'haver-se-ho inventat sobre la marxa i tindre'ns a tots ací penjats.
Rafa, ja podries donar alguna pisteta més

ANTONIO , Mar Menor ha dit...

Yo, si os digo la verdad, estoy buscando tanto en internet, como debajo de las piedras y sigo sin encontrar la respuesta.. este Rafa...este Rafa.

ANTONIO , Mar Menor ha dit...

...Y ahora que ya me he quedado sin materia gris, de tanto pensar en la adivinanza , no quiero creer que la respuesta sea, que las de Penáguila y Benifallín, sean mes guapetas que las de Alcoleja, las de Alcoleja son...mes re-bonicas y mil cosetas más que las de les otres pobles, doy fe de ello.

Rafa Mollà ha dit...

Ay, Merxe, quanta raó tens amb tot el que has dit.
-que Mª Carmen tanque la tenda, veritablement serà un problema
-que estem en una zona on hi ha moltes falles, quanta raó tens, això ja sé que t'ho va dir el professor Mariano de Geologia quan estudiaves Magisteri
-que més prompte o més tard s'en farà un terratrèmol moderat, també, ara cuidado tu per Alacant, que els epicentres van més per ahí).
I se t'acudit nombrar, l'innombrable, el tema de la "possible radiactivitat" residual que els americans van poder deixar caure allà a les cimes de Partagat, i que a traves de tot el macís kàrstic ens ha pogut arribar aigües avall a nosaltres, i als altres pobles del Frainos. Tu ho has mentat, no jo.
I tu Juan, sempre tan desconfitat de mi, no et falten motius, jo també desconfiaria de mi, però.....
I per últim, Antonio, per ara no continues mirant a Internet, a partir de demà, amb la segona pista que donaré, potser fent interpolacions de les bones, podries averiguar alguna cosa, però ho dubte (por cierto, como te pierde la belleza de nuestras chicas).
Bona nit que demà m'alce a les 7.
Allà sobre les 16h30. posaré la 2ª pista.