divendres, 16 de novembre del 2007

toponims d`aitana

Amics, ahir em van tocar per telefon gent de Sella, busquen un toponim que es diu " Afijó" han sentit dir que existeix a Sella i a Alcoleja, ¿ algú sap algo ? jo no he sentit mai aquest nom de cap partida, si algú sap algo que ho diga perque van a publicar un llibre de toponims d`Aitana i no tenen aquesta informació, adeu

7 comentaris:

Anònim ha dit...

Sí he sentit aquest topònim. Crec que el meu cosí Juanjo té una horta que li diu així. El que no sé dir-te ara és per on para, però segur que hi ha més gent que té també bancalets i sap on està.

Anònim ha dit...

Ma mare diu que són les hortetes que estan per damunt de la fonteta Santa.

Rafa Mollà ha dit...

El meu auelo tenia una horteta, que li va "tocar" a mon tio Pep, i que tots diem "lafijó" , i que és la que hi ha a la revolta on té la cotxera PEp del Zurdo, com diu Juan, a la Fonteta Santa, que hi ha una basseta. Ara bé, com s'escriu?. Jo haguera dit que s'escrivia la fijó, o l'afijó?.

REME ha dit...

Jo també he sentit el topònim, referit a una partida o subpartida, però, com Rafa, no sabria com escriure-ho. He buscat "fijó" i "afijó" i no ho he trobat.

Ignasi ha dit...

Crec que són les hortes que estan entre la fonteta Santa i el Bassó. Li preguntaré a Paco Lechera.

Anònim ha dit...

BE COM ANTIC PRESIDENT DEL REC D´ALCOLEJA HE DE DIR QUE ALS PAPERS APAREIX EL NOM D´ALFICHO I CORRESPON A LES HORTES QUE NI HAN DAMUNT LA FONTETA SANTA PER CERT LA TOPONÍMIA ES D´ORIGEN ARAB.

SALUT.

Anònim ha dit...

Hola, soc Àngels de Sella. La persona que es va posar en contacte amb Joan Pellín per poder localitzar el topònim "Afijó" (es com ho pronunciem a Sella) al vostre poble.
Aquest cap de setmana estic intentant localitzar-lo, però no ho aconseguixc.
No se si ho sabeu, a Sella hem fet un xicotet treball sobre els topònims de Sella i els voltants del nostre terme. Va ser quan vam vore que tenim un topònim comú, "Afijó".
Ara volem fer un xicotet treball sobre la seua pronúncia als pobles on es troba (A Orxeta també el tenen), vore la evolució en la pronuncia, la seua ubicació, si en tots els pobles concideix de manera geogràfica...
M'agradaria saber si algú de vosaltres em pot ajudar, ja que a Joan no el trobe. Necessitaria poder parlar amb alguna persona major d'Alcoleja per poder gravar com pronuncia el topònim i que m'explicara, al seu parer, com es el lloc on es troba.

Per favor, tinc una miqueta de pressa perque volem presentar una comunicació al respecte a un congrés i ens queda Alcoleja. Si algú pot ajudar-me el meu correu electrònic es angelsdg@wanadoo.es

No tinc cap problema en pujar qualsevol ratet a Alcoleja, com visc a Sella per mi es un moment.

Moltes gràcies per la vostra ajuda i perdoneu la meua intromissió al vostre foro.