diumenge, 24 de febrer del 2008

FOTOS: QUÈ VOLEM FER?

Estic veient que podem fer una bona col·lecció de fotos amb una gran varietat de continguts: històriques, i dintre d'eixe apartat s'en poden fer subapartats segons siga sobre coses generals, sobre la música (he vist les que ha penjat Roberto), sobre les festes etc. o bé poden ser sobre les plantes (flora) o animals (fauna) de la zona, sobre rutes, etc. i pense que hauríem de pensar d'alguna manera, intentar englobar-les en un lloc comú, almenys totes aquelles fotos que anem pujant els qui anem participant activament al Bloc.
Si anem pujant-les a Picasa Web, tenim una bona capacitat, crec que és 1Gb., que normalment és suficient ja que com es pugen les fotos amb poc "pes", no és massa problema. El problema o dificultat considere que ve marcat pel motiu que d'eixa manera no ho tenim centralitzat, i si es volen imprimir, no sempre es faran amb bona qualitat. He creat un compte per al Bloc amb el nom d'Alcoleja però el problema de la capacitat per a totes les fotos continuaria estant. Ja sé que direu que amb les etiquetes, tal i com vaig dir en un post anterior, ens pot fer servir per a veure-les totes.
Però jo voldria anar un poc més enllà. Vos conte:
Flickr té la versió gratuita que permet una capacitat de fotos, que una vegada superada, les fotos més antigues, "desapareixen" de la vista, com si s'hagueren borrat (encara que no és així), i a més a més té un greu problema com és que a diferència de PICASA, només pots fer 3 àlbums, i per tant no pots organitzar les fotos. Doncs què té de bo Flickr?.
Té de bo que pots anar posant notes "invisibles" sobre les fotos, i aixina anar posant el nom dels que van apareixent a les fotos, el nom de tal planta o animal, de tal muntanya, etc etc.
Crec que eixa possibilitat per a nosaltres és molt interessant.
Per a poder tindre un compte ilimitat, i amb possibilitat de crear tots els albums que vulgam, poder pujar les fotos amb qualitat imprimible, s'ha de pagar uns 25 $/any, al voltant de 17 €, cosa que no em sembla exagerat. També tinc un compte creat gratuit per a Alcoleja.org; i és ací on vull fer-vos la pregunta que m'agradaria que contestareu mitjançant comentaris al post per així poder definir-me jo. Digueu si voleu que passem a la de pagament, i aixina vos donaria el password i anirieu pujant com heu anat fent fins ara pero tot en un sòl compte.
Ja direu.
I l'altre punt que vos vull comentar és que al Media Mark de Castelló aquest proper dimecres hi ha un oferton per revelar fotos ( 100 fotos per 1 € ) De cara per exemple a les festes d'Alcoleja, si pensàrem en fer una exposició de fotos antigues , o crear un àlbum de fotos, seria una bona oportunitat. Per tant, si voleu que aprofitem l'oportunitat, si m'envieu les fotos en bona qualitat (que les tendrieu que escanejar abans si són antigues) per a imprimir, jo aniria el dimecres i faria totes les que tinguera. La pujada al blog, ja ho anirieu fent vosaltres quan ho considerarieu oportú.
Bueno, vos deixe que demà (bueno d'ací 7 hores m'he d'alçar ) per anar de romeria a la Magdalena ( si el temps no ho impedix), que si per no vos heu enterat, estic de festa

Magdalena festa plena!!

8 comentaris:

Roberto Aracil ha dit...

Rafa como ya te he dicho en el correo que te he enviado me parece buena idea lo de aumentar el tamaño del espacio para las fotos, ya sea en Flickr o en Picasa. Si fuese en Flickr nos tendrías que enseñar a los que usamos Picasa a subir las fotos y a usar el programa de comentarios invisibles.

Rafa Mollà ha dit...

No hay problema en Flickr. Se puede instalar en el ordenador un programita al estilo de picasa, o simplemente subirlas como se hace en picasa si no tienes el programa instalado.
Tanto si lo hacemos en flickr como en picasa, todos los que estamos dados de alta en el Blog tendriais acceso para subir i retocar las fotos por supuesto, i de esa forma no tendria que haber un único administrador con los problemas que eso conllevaria.
Y respecto a lo de añadir notas, es sencillísimo

J.Vte. ha dit...

Creo que deberíamos pasar a la cuenta de pago y poder colocar las fotos que creyéramos más interesantes con una calidad apropiada para imprimir o para ampliar en pantalla. Los gastos deberíamos repartirlos.

Antonio Puyol ha dit...

Estoy de acuerdo en el pago, entre todos tocaríamos a nada y las ventajas serian muchas.

Anònim ha dit...

Ei! Roberto... menudas fotos!!!

Son alucinantes.

A vore si Josep Ignasi s'anima també i ens penja també els seus treballets amb la càmera!

Pel que fa al tema fotos, volia dir-vos que seria genial fer un arxiu de fotos antigues al poble, encara que començar pel que dieu (Internet) també està molt bé.

S'ha llançat una proposta d'aquest tipus a l'Ajuntament. Pel que sembla segurament es faça l'arxiu i concursos fotogràfics anuals.

Li diré a la persona que va tindre la idea que s'anime a explicar-la, perquè no està bé avançar notícies!

Millor que entre i ho explique.

De moment, anem fent l'arxiu ací i a disfrutar d'aquestes magnífiques imatges!!!!

Dani

Ignasi ha dit...

Jo també sóc de l'opinió de passar al compte de pagament. És un gasto que podem assumir entre tots i que ens permetrà fer un bon arxiu.

ANTONIO , Mar Menor ha dit...

Adelante Rafa,una democracia y una mayoría ha votado, esto se hará grande.

Rafa Mollà ha dit...

Bueno, pues estic mirant pros i contres de PICASA I FLICKR. La setmana que ve ho decidiré