dilluns, 14 d’abril del 2008

ENDEVINA ENDEVINA: PISTA Nº3 I DEFINITIVA

Bé, crec que ja és el moment de que opineu sobre l'endevinalla i digueu si realment és un problema, una preocupació, o simplement una xorrada que ens ha tingut més o menys ocupats durant un temps.
La pista nº 3 i definitiva com diu el títol ja està donada des del divendres, i ningú s'ha donat compte. Mireu bé el BLOC i voreu que la teniu davant. A vore qui és el primer/a que li trau partit, i opina sobre el tema. Jo ja donaré també la meua més endavant.

5 comentaris:

Merxe Aznar ha dit...

Aprofitant l'ocasió: què opineu del sistema de recollida del reciclatge de paper, vidre, plàstics?. Creieu que funciona bé, mal, regular.
Val la pena que funcione per a un poble tan xicotet?
És adequat el lloc on estan situats,....?.
Podeu/podem contestar aquestes preguntes i les que considereu oportú mitjançant comentaris.


Era la qüestió de la brossa selectiva i el seu reciclatge?
I tu penses que això li preocupa a molta gent?
A la mateixa gent que té el femer obert on tothom aboca el que li ve en gana, on ve gent de tota la rodalia, inclossos els dels pobles que tu deies que no tenien res en comú, a llançar ...
A la gent que continua llançant als bancals cotxes, banyeres, escombros, marraixes de plàstic, somiers,llavadores...O als que deixen les botelles d'insecticides, herbicides i altres "isides", destapades al llarg del riu?...Massa conciència esperes ...Rafa...
Per no parlar de les condicions en que està el femer...

Rafa Mollà ha dit...

Bé Merxe, què bona eres!
Quan vaig començar lo de l'endevinalla, sabia que li podria treure partit, furgar per a vore si anaven eixint cosetes, però mai m'esperava que se n'arribaren a treure'n tantes.
I quanta raó tens de tot el que has dit. Comprenc que eixa conciència que tu creus que jo espere, realment no l'espere, perquè costa, perquè molta gent del poble s'ha criat d'una altra manera, i jo comprenc que costa canviar-ho. No cal que m'ho digues a mi, si sapigueres la batalla que tinc jo amb mon pare, amb la poca cura que hi ha per estalviar aigua, per no emportar-se botelles al bancal per a no sé què, etc, etc.
Però amiga Merxe, eixe és un altre tema, no el de l'endevinalla.. Terrrrrrrrrrrible!!!!!

Dani ha dit...

Bé, després de pegar-li voltes i voltes sembla que tenim la solució:

Per fi!!!

GRÀCIES MERXE PER TREURE'NS DEL DUBTE!!!!

I a tu Rafa, per presentar un tema tan important d'una manera tan subtil i divertida alhora. Ens has tingut a tots pensant en Alcoleja i els seus problemes durant tota una setmana!! jejej

Bé, una opinió meua (que no sé molt del tema, però crec que va relacionada) és que sempre m'ha cridat l'atenció que, quan érem xiquets, si ens anàvem després de missa a Ca Mari a comprar-nos una bossa de Xetos i ens la menjàvem a la Plaça o per la carretera, alguns xiquets del poble (no diré qui, per a no ferir sentiments...) tiraven la bossa pel terra o als bancals.

A mi això em semblava tan estrany!!

Em pareixia que no s'adonaven d'allò que tenien, de que calia tindre més cura amb la natura i l'entorn.

Altres vegades m'ha donat la sensació que alguns habitants del poble no s'adonaven de la sort que tenen de viure en un poble així, i que som els que venim "de fora" els qui més veiem la diferència amb les ciutats i, per tant, més volem protegir l'ambient...

Només és una opinió, de la recollida de fem pense que sí és necessari separar per a reciclar i que es deuria fer per tot el món.

Antonio Puyol ha dit...

¿XARPOLAR?, Bonito nombre, Rafa gracias por la forma que has tenido de exponer un grave problema, gracias a Dani por su forma de pensar, pero eso son cosas de chicos gastando energías, te contaré algo que quizás no sepas.
El camino al basurero se hizo cediendo mi suegro el terreno necesario del bancal de la derecha según se entra al basurero a cambio del trozo del final a la izquierda.
Si el Ayuntamiento cierra el recinto con un candado al otro día ha desaparecido, en esa situación hay quien atraviesa el bancal para tirar los escombros por el final, llevo plantando almendros a la entrada del bancal diez años, todos son pisoteados, me han robado olivos con tres años plantados, los fines de semana, sobre todo en el verano, hay personas por no recorrer los escasos cincuenta metros tiran las bolsas de basura desde la carretera al bancal.
Y no son ni la mitad de mis problemas con ese bancal.

ANTONIO , Mar Menor ha dit...

la verdad sea dicha, he pensado mil cosas menos en esa, y si que la veo muy importante, yo solo voy al pueblo unas pocas veces por año, pero nunca había pensado en ese pequeño "problemilla" vuestro y que con un poco de esfuerzo de cada uno , tiene su solución, y tu Rafa... lo de la adivinanza esta muy bien, planteanos de nuevo otra, que nos ha gustado el juego.